ANTİKA VE SANAT ESERLERİ MÜZAYEDESİ XXII

                                                      PDF KATALOG>>

 

ANKARA ANTİKACILIK’TAN KAPSAMLI BİR SALON MÜZAYEDESİ

360 ESERİN SATIŞA SUNULACAĞI  4 KASIM 2018 TARİHLİ MÜZAYEDEYE SAYILI GÜNLER KALDI

 

Yeni sezona 17 Eylül-27 Eylül tarihleri arasında düzenlediği 3.online müzayede merhaba diyen Ankara Antikacılık,  antika ve sanatseverlerin karşısına bu kez de 4 Kasım Pazar günü saat 14.00’te düzenleyeceği salon müzayedesi ile çıkmaya hazırlanıyor. Muhsin Önder tarafından yönetilecek olan müzayedede, uzman kadro ve danışmanlar tarafından, binlerce eser arasından titizlikle seçilen 360 sanat eseri, antikalar ve koleksiyon objeleri yeni sahipleriyle buluşacak.

 

TÜRK RESMİNİN ÖNEMLİ İMZALARINDAN OLUŞAN SEÇME BİR KOLEKSİYON…

Müzayedede Türk resim sanatının farklı dönemlerine ait seçme eserleri bir arada satışa sunularak geniş bir yelpazeye hitap etmek hedefleniyor.

Klasik Türk resminin önemli isimlerinden Hasan Vecih Bereketoğlu’nun deniz peyzajı müzayedenin öne çıkan yapıtlarından ve 40.000 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak. Asker kökenli ressamlarımızdan Ali Rıza Beyazıt’ın ‘İstanbul-Sarıyer’ konulu 80 x 106 cm’lik büyük boyutlu tablosu ise 38.000 TL ile arttırıma açılacak.

Son yıllardaki müzayedelerinde, modern Türk resminde önemli satışlar gerçekleştiren ve bu alanda akla ilk gelen firma olma özelliğine erişen Ankara Antikacılık, yine seçme bir modern Türk resmi koleksiyonunu sanat severlerin beğenisine sunuyor. Amerikalı bir koleksiyonerden gelen, Fikret Mualla’nın ‘Gezinti’, Fahrelnissa Zeid’in Soyut kompozisyon ve Cihat Burak’ın İsimsiz adlı tabloları müzayedenin öne çıkan eserleri arasında ve koleksiyonerler arasında büyük çekişmeye neden olması bekleniyor. Fikret Mualla’nın eseri 48.000TL, Cihat Burak’ın tablosu 47.000 TL, Fahrelnissa Zeid’in eseri ise  46.000 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak.

Müzayedede ayrıca Eren Eyüboğlu’nun kataloge tabloları, Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Avni Arbaş, Turgut Zaim, Nuri Abaç, Mustafa Esirkuş, Fikret Otyam, Nuri Abaç, Turgut Atalay, Nuri İyem gibi Türk resminin önemli imzalarına ait tablolar da yer alıyor.

TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTALARININ TUVALE PANORAMİK YANSIMALARI…

Müzayedede yer alan, Rus sanatçılara ait üç adet tablo da müzayedenin önemli eserleri arasında…

Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’nin ‘Panoramalar ve Yağlıboya Tablolar’ bölümünde,  İstanbul Panorama 1453 Tarih Müzesi, Bursa Panorama 1326 ve Çanakkale 1915 Panoramik Müzeleri’nde eserleri yer alan ressam Yaşar Zeynalov’un 150 x 200 cm boyutlarındaki İstanbul’un Fethi konulu eseri 20.000 TL, Çanakkale Zaferi konulu tablosu ise 15.000 TL başlangıç fiyatı  ile satışa sunuluyor.

Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi ve İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde eserleri bulunan Aleksander Samsonov’un aynı boyutlardaki Sarıkamış isimli yapıtı ise 15.000 TL ile arttırıma açılacak.

 

JOSİP BROZ TİTO’NUN HEDİYESİ PATEK-PHİLİPPE ERKEK KOL SAATİ

Müzayedenin sürprizli eserlerinden biri de Patek-Philippe marka bir erkek kol saati. 1953-1980 yılları arasında Yugoslavya Devlet Başkanı olarak görev yapan Josip Broz Tito tarafından, 1954 yılındaki Türkiye ziyaretinde kendisinin koruma müdürlüğü görevini üstlenen eser sahibine hediye edilen bu saatin arka kapağı Tito imzalı. Ref.2481/2482 modeli,  18 ayar altın saat Patek-Philippe firmasının 1950’li yıllardaki tasarımlarından.

 

ANTİKALAR VE KOLEKSİYON OBJELERİ…

Müzayedede farklı zevklere hitap edecek geniş bir yelpazede sunulan antika koleksiyonu da yer alıyor.

Herend, Limoges, Von Schierholz, Porcelain de Paris gibi önemli Avrupa porselenleri, 39 parçalık Baccarat kristal bir içki takımı, 1930’lu yıllardan Art Deco pırlanta broş, Osmanlı pazarına özel yapım porselen aşurelik, sahleplik ve pilavlıklar, opalinler, Bohem kristal objeler müzayedenin antika bölümünü oluşturan önemli parçalar…

Müzayedede farklı zevk ve ilgi alanlarına hitap edecek koleksiyon objeleri de mevcut. Oyuncaklar bu bölümün önemli bir kısmını oluşturuyor. 1950’li yıllardan Mobo Mery marka (ABD), iki kişilik atlı karınca bu grubun en ilgi çekici eserlerinden…3.500 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak bu eser, dönemin bahçe oyuncaklarının günümüze nadir ulaşmış örneklerinden biri. Satışa sunulacak diğer oyuncaklar arasında, sallanan ahşap at, teneke greyder/hafriyat makinesi, Toboggan ve Marklin marka iki tren seti, akrobat, motorsiklet gibi geçtiğimiz yüzyılın çocuk dünyasına ait özel parçalar bulunuyor.

Yunus Tonkuş, Ergin İnan, Süleyman Saim Tekcan, Habib Aydoğdu ve Gürol Sözen gibi Türk resim sanatının önde gelen isimlerinin etiket tasarımını yaptığı şaraplar da müzayedenin ilginç parçalarından. Kaliteli Fransız, İtalyan ve Türk şaraplarının 1990’lı yıllar üretimlerinin etiketleri bu sanatçılar tarafından sınırlı sayıda (her biri 100 adet) tasarlanmış. Tek tek satışa sunulacak şarapların başlangıç fiyatı 1.600-2600 TL arasında değişiyor.

 

Müzayedede yer alan eserler 22 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Ankara Antikacılık / ANKASANAT galerisinin Birlik Mahallesi’ndeki  müzayede/sergi salonunda görülebilir (Pazar günü hariç).