FIRSAT MÜZAYEDESİ

                                                       PDF KATALOG>>

2018 YILINA ‘FIRSAT MÜZAYEDESİ’ İLE MERHABA…

 

Ankara Antikacılık yeni yılın ilk müzayedesini 14 Ocak 2018 Pazar günü saat 14.00’te Ankara Antikacılık / ANKASANAT galerisinin Birlik Mahallesi’ndeki  müzayede/sergi salonunda  gerçekleştirecek. 

Muhsin Önder ve Mehmet Fatih Önder tarafından yönetilecek olan müzayedede, 350 sanat eseri, antikalar ve koleksiyon objeleri yeni sahipleriyle buluşacak.

 

FIRSAT MÜZAYEDESİ

Müzayedenin en önemli özelliklerinden biri de fırsat müzayedesi niteliğinde olması. Tasfiye koleksiyonlardan gelen tablolar, objeler, mobilyalar ve koleksiyon objeleri çok uygun başlangıç fiyatları ile satışa sunulacak. Son yıllarda dünya sanat ve antika piyasasında büyük ilgi gören Uzakdoğu kültürüne ait mineli objeler, porselenler, biblolar; Avrupa yapımı çeşitli kristal, porselen, opalin obje grupları gibi eserlerin büyük bir bölümü 100 TL gibi makul bir fiyatla arttırıma açılacak.

 

TÜRK RESİM SANATINDAN SEÇMELER…

Müzayedede Türk resim sanatının farklı dönemlerine ait seçme eserleri bir arada satışa sunularak geniş bir yelpazeye hitap etmek hedefleniyor.

Sanat dünyasındaki hiçbir akımdan etkilenmeyerek sadece duygularını ve sezgilerini ön plana çıkararak resim yapan ve kendine özgü bir tarz yaratan dünyaca ünlü bohem sanatçımız Fikret Mualla’ya ait iki adet tablo müzayedenin öne çıkan eserlerinden. Mualla’nın ‘Kompozisyon’ konulu, 1946 tarihli yağlıboya eseri 36.000 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak.  47 x 59 cm boyutlarındaki bu eserin arkası da imzalı ve “Fikret Mualla Saygı 7 Impasse de Rouet Paris (14’)” adres etiketli. ‘Kuaför’ konulu, 1952 tarihli diğer yağlıboya çalışması ise 24 x 19.5 cm boyutlarında ve 22.000 TL ile satışa çıkıyor.

Müzayedenin bir diğer önemli eseri ise Şeref Bigalı’ya ait, 110 x 180 cm ölçülerindeki ‘Hasat’ adlı tablo. Sanatçının bilinen en büyük boyutlu eseri olan bu tablo 35.000 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak.

Ressam kimliğinin yanı sıra fotoğrafçı, gazeteci ve yazar olarak da önemli başarılara imza atmış olan, 2015 yılında kaybettiğimiz Fikret Otyam’ın ‘Göç’ ve ‘Harran’ konulu tabloları da müzayedenin önde gelen yapıtları arasında. ‘Harran’ 45.000 TL, ‘Göç’ ise 27.000 TL başlangıç fiyatı ile arttırıma açılacak.

 

 

Doğa ve insanı, yöresel bir atmosfer içinde birbirini tamamlayan iki temel öğe olarak ustalıkla resmeden Mustafa Esirkuş’un 71 x 100 cm’lik ‘Köylü kadınlar’ isimli tablosu ise 45.000 TL ile satışa sunulacak.

Müzayedede ayrıca, Nuri İyem, Nuri Abaç, Mehmet Pesen, Söbütay Özer, Necdet Kalay, Pertev Boyar, Leyla Gamsız, Hakkı Anlı, Adnan Turani, Orhan Peker, Mustafa Ayaz, Bedri Baykam, Devrim Erbil, Bubi gibi Türk resim sanatının farklı dönem ve tarzlarına ait pek çok sanatçının eserleri yer alıyor.

 

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ YARARINA SATIŞA SUNULAN HALI YASTIK KOLEKSİYONU…

Müzayedede son 61 lot Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına satışa sunulan ‘ Halı Yastık Koleksiyonu’ için ayrıldı. Kültürümüzün önemli simgelerinden biri olan halı sanatının küçük boyutlu yansımaları olan bu halı yastıklar, emekli Danıştay üyesi Necati Aras tarafından 30 yıla yakın süre içinde büyük bir emekle bir araya getirilmiş, farklı yörelere ait yüzlerce parçadan oluşuyor.  Aras, yıllara yayılan bir emeğin ve birikimin ürünü olan bu kapsamlı koleksiyonunu, Türkiye’nin aydınlık geleceği için bir mum da kendisi yakmak amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamış. Yüzyıllardır hasret, sevgi, hüzün ve mutluluk gibi duyguların yanı sıra, dokunduğu yörenin de özelliklerini ilmek ilmek yansıtan önemli bir kültürel miras olan bu halı yastıklar, bu kez Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği aracılığıyla çocukların eğitimine, geleceğine katkıda bulunmak amacıyla müzayedede gün yüzüne çıkıyor… 4’lü veya 5’li gruplar halinde satışa sunulacak halı yastıkların fiyatı 400 ile 1.200 TL arasında değişiyor.

 

Müzayedede yer alan eserler 2 Ocak-13 Ocak tarihleri arasında Ankara Antikacılık / ANKASANAT galerisinin Birlik Mahallesi’ndeki  müzayede/sergi salonunda görülebilir (Pazar hariç).