ABİDİN ELDEROĞLU

                                                         Pdf Katalog>>

DESENİN USTALARI ANKASANAT’TA…

ANKASANAT, geçtiğimiz yıl başladığı sanat yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor ve yeni sezona çok önemli bir sergi ile merhaba diyor. 

Türk resim sanatının temel taşları arasında yer alan, dünyaca ünlü iki Türk sanatçısı Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Abidin Elderoğlu’nun eserleri sanatsever ile buluşuyor… Renk lekelerinin ve kaligrafik çizgilerin egemen olduğu soyut kompozisyonlarıyla Abidin Elderoğlu’nun sergideki özel bir koleksiyondan gelen 60 yapıtı sanatseverlere bir renk ve desen şöleni yaşatacak nitelikte… Sanatçının farklı üslubu peyzaj, yaşlı adam, ağaç, çiçek, tütün işçileri gibi alışıldık konuları kendine özgü bir soyutlama ile kağıda yansıtarak hayat buluyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun yaşadığımız toprakların yüzyıllara dayanan kültür öğelerinden harmanladığı motiflerle gerçekleştirdiği 64 eseri ise, bir daha kolay kolay bir araya gelemeyecek çok özel bir seçkiden oluşuyor…Ressam ile özdeşleşen Ebabil kuşu, Hitit motifi, Ana, Turkish key, Babatomi ve balık formları gibi motifler suluboya, guvaj ve çini mürekkebi gibi farklı tekniklerin birleşimiyle yeniden anlamlanıyor…Desenin bu iki ustasını buluşturan sergi, her iki sanatçı için de bugüne kadar açılmış en kapsamlı sergilerden biri olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Sanat çevrelerinde merakla beklenen bu önemli serginin açılış kokteyli 26 Eylül Cuma günü saat 18.00’de başlayacak. Sergi, 26 Eylül-25 Ekim 2014 tarihleri arasında görülebilir.