İSMAİL ACAR

                                                          Pdf Katalog>>



Ankara Antikacılık  ANKASANAT galerisi  27 Şubat- 4.Nisan tarihleri arasında dünyaca ünlü sanatçımız İsmail Acar’ı ağırlayacak. Sergi sanatçının Başkentte açtığı en kapsamlı sergi olma özelliği taşıyor. Hat, çini, nar, kaftan, miğfer, silahlar, laleler, mevleviler  konulu eserlerin yanı sıra Sanatçının kırmızılı eserlerinden 2.00 x 4.00 m boyutlarındaki ‘Topkapı Sarayı avlusunda merasim’ ve ‘ Ayasofya’ konulu eserleri de  sergide yer alıyor. 

Sanatçı  ‘Türk gibi resim yapacağım’ diye başladığı sanat hayatında Bizans ve Osmanlı kültür ve mimari mirasını tuvallerine taşıdı. 1991-2001 yılları arasında 150’den fazla sergiye katıldı. 2000 yılında Antalya kaş limanında dünyanın en büyük açık hava duvar resim uygulamasını gerçekleştirdi. Sanatçı ülkemizde olduğu kadar Tokyo’dan Venedik’e  dünyanın  pek çok önemli merkezinde sergiler düzenledi. Sanatçının eserleri Avrupa ülkelerinin tamamında, ABD- Kanada, Meksika, Arap Yarımadası’nın tamamında, Rusya, Moldovya, Ukrayna ve tüm Türk Cumhuriyetleri’nde, Çin, Tayvan, Kore, ve Japonya’da müze ve  galerilerde yer alıyor. Sanatçının ayrıca  Jack Nickholson ‘dan  Kevin Costner’a George Bush’a pek çok ünlü simanın koleksiyonunda eserleri  bulunmaktadır.

İsmail Acar; 2001 yılından itibaren gerçekleştirdiği tüm sergilerde, sergi gelirinin bir kısmını sosyal yardım amaçlı  çalışan vakıf - dernek ve kuruluşlara bağışlamaktadır.

41 eserin sergileneceği sergi  Ankara Antikacılık ANKASANAT katında   27 Şubat Cuma günü İsmail Acar’ın da katılacağı kokteyl ile açılıyor.