ANTİKA VE SANAT ESERLERİ MÜZAYEDESİ XVI

                                                       PDF KATALOG>>

Müzayede kataloğu 25 Nisan 2016 Pazartesi gününden itibaren online olarak izlenebilir.

Bu Müzayede Kaçmaz...Ankara Antikacılık yaza dopdolu bir müzayede ile merhaba diyor.

 

ÖNEMLİ KOLEKSİYONLARDAN SEÇİLEN 348 ESERİN YER ALDIĞI 8 MAYIS 2016 TARİHLİ MÜZAYEDEYE SAYILI GÜNLER KALDI.MODERN TÜRK RESMİNİN SEÇKİN İMZALARINA AİT BİR KOLEKSİYON

Son yıllardaki müzayedelerinde, modern Türk resminde önemli satışlar gerçekleştiren Ankara Antikacılık, yine seçme bir modern Türk resmi koleksiyonunu sanat severlerin beğenisine sunuyor.

Ülkede sosyal, siyasal, ekonomik ve tüm bunlara bağlı olarak da sanatsal alanda büyük değişimlerin yaşandığı 1950’li yılarda Türk resmine katılan atılımların simgesi olan sanatçılar arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Orhan Peker’in ‘At başı’ adlı 66 x 48 cm’lik eseri müzayedenin önde gelen yapıtları arasında ve 40.000 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak.

Cihat Burak’ın ‘Meyhane’, Burhan Uygur’un ‘Anne ve çocuk’, Ömer Uluç’un soyut figüratif ve nü konulu eserleri, geleneksel süsleme ve el sanatlarından seçtiği motifleri kendine özgü yorumuyla eserlerine aktaran Bedri Rahmi Eyüboğlu’na ait dört farklı çalışma, eşi Eren Eyüboğlu’nun ‘Salı pazarı’ adlı 1986 tarihli eseri, Abidin Elderoğlu’nun aile koleksiyonundan gelen dört eseri ile klasik dönemine ait bir peyzajı da müzayedenin öne çıkan eserlerinden.

 

Müzayedede dünyaca ünlü bohem ressamımız Fikret Mualla’ya ait üç adet tablo da yer alıyor. Sanatçının 40 x 54.5 cm boyutlarındaki 1957 tarihli ‘Barda Oturanlar’ adlı tablosu 35.000 TL ile satışa sunulurken, ‘Barda oturanlar’ 10.500 TL, ‘Filamingolar’ ise 8.000 TL ile açılacak.

 


MÜCEVHER KOLEKSİYONU

Müzayedede birbirinden değerli parçalardan oluşan bir mücevher koleksiyonu da yer alıyor. Mücevherler arasındaki en değerli parça olan, platin montürü yaklaşık 9-13 karat farklı kesim pırlanta taşlarla bezenmiş  Avrupa yapımı broş 32.000 TL başlangıç fiyatı ile arttırıma sunuluyor. Koleksiyonda ayrıca, safir, inci ve pırlanta taşlarla bezeli farklı formlarda beş adet yüzük ve üç adet broş da mevcut.

MÜZAYEDE, ÖNEMLİ SANAT ESERLERİ İLE SANAT KOLEKSİYONERLERİ İÇİN GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNUYOR …
 

Müzayedede geniş bir yelpazeden oluşan tablo koleksiyonu da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
 
Klasik Türk resminin öncü isimlerinden Feyhaman Duran’ın 1953 tarihli natürmort çalışması 75.000 TL ile arttırıma çıkacak. 53 x 64 cm boyutlarındaki bu yağlıboya eserin sanatseverler arasında nasıl bir rekabete sahne olacağı merak konusu.  Türk izlenimcileri olarak adlandırılan kuşağın en önemli temsilcilerinden biri olan Hasan Vecih Bereketoğlu’nun ‘Kurbağalıdere’ adlı tablosu; Ali Avni Çelebi’nin ‘Kayıklar’ı; Şefik Bursalı’nın ‘Kumla’ adlı peyzajı; Nuri İyem’in adıyla özdeşleşen ‘Köylü kızı’ konulu çalışmalarının güzel bir örneği; Turan Erol’un ‘Bodrum’ adlı eseri, Nuri Abaç’ın ‘Arazöz’ ve ‘Hacivat-Karagöz’ü ile Mehmet Pesen’in ‘Köy Meydanı’ da müzayedenin diğer öne çıkan eserleri.
 

 
Müzayedede Avrupa resim ve heykel sanatından da güzel örnekler yer alıyor. Jos.Tilz sanatçı imzalı, arkası München (Münih) 1884 ibareli, ‘Anne ve Kızları’ konulu tablo, Louis Hottot imzalı ‘Mısırlı genç kız’ adlı tutya heykel ile Giovanni De Martino’ya ait Küçük Balıkçı ve Akrep adlı büyük boyutlu bronz heykel müzayedenin Avrupa konseptinin önemli eserleri arasında.

ANTİKALAR

1830’lu yıllardan beri dünyanın en önemli tasarım firmalarından biri olan Christofle üretimi bir çay takımı bu müzayedede yeni sahibiyle buluşacak. 6 parçadan oluşan büyük boyutlu bu takım tasarımındaki zenginlik ile göz dolduruyor ve 25.000 TL ile satışa sunulacak.  Porselen alanında öncü firmalardan olan Herend tasarımı 79 parçalık yemek takımı, çay/kahve takımları, vazolar ve hokka da müzayedede yer alan önemli antikalar arasında. Osmanlı işleme sanatının nadide örneklerinden örtüler, havlular, yağlıklar, seccadeler; hat levhalar; Jacop Petit, Dresden, Rosenthal, Limoges, Hutschenreuther gibi Avrupa’nın en önemli firmalarına ait porselenler; Christofle firmasının farklı dönem tasarımları ve opalinler de müzayedenin antika ayağını oluşturan diğer önemli parçalar.

EV SATIŞI…

Ankara Antikacılık, bu müzayedede, 17 Ocak 2016 tarihli müzayedesinde başladığı ev satışının ikincisini gerçekleştiriyor. 54 lottan oluşan ve çok uygun fiyatla satışa sunulacak bu tasfiye koleksiyonda, Kınık küpler, Çanakkale seramikleri, porselen objeler, opalinler, gümüşler, yer şamdanları, takı ve çeşitli koleksiyon objeleri gibi geniş bir yelpazede yer alan eserler mevcut.

348 eserin sanat ve antika severlerin beğenisine sunulacağı müzayede 8 Mayıs 2016 Pazar günü saat 14.00’te  gerçekleşecek. Müzayedeyi Muhsin Önder yönetecek.