KARMA - 2

                                                                  Pdf Katalog>>

ANKASANAT, 16 Ocak-21 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek KARMA-II adlı sergi ile 31 sanatçıya ait 59 eseri sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergide, klasik, modern ve çağdaş Türk resim ve heykel sanatının önde gelen isimlerinin seçme eserleri yer alıyor. Klasik Türk resminin önemli isimlerinden İbrahim Safi, Hasan Vecih Bereketoğlu, Cevat Erkul, Şeref Akdik, Ali Rıza Beyazıt, Abdullah Çizgen, Münif Fehim Özerman gibi ressamların yanı sıra, modern Türk resminin öncülerinden Nejad Melih Devrim, Ömer Uluç, Erol Akyavaş, Şemsettin Arel, Avni Arbaş, Nedim Günsür, Arif Kaptan, Cihat Burak’a ait yapıtların da bulunduğu sergide Nuri İyem, Eren Eyüboğlu, Nuri Abaç, Necdet Kalay, Salih Acar’a ait çalışmalar sanatseverleri Türk resminin bu dönemleri içinde hoş bir yolculuğa çıkarmayı vaat ediyor… Sergide, ayrıca dünyaca ünlü bohem ressamımız Fikret Mualla’nın erken dönem çini mürekkebi çalışmalarından oluşan özel bir seçki de yer alacak. Cumhuriyet döneminin ilk heykel sanatçılarından biri olan Zühtü Müridoğlu’nun “Balerin” temalı iki adet bronz heykeli de sergilenen eserler arasında.

Burhan Doğançay, Komet, Bubi, Mehmet Güleryüz, Mustafa Ata ve Nadide Akdeniz’in eserleri de sergide Çağdaş Türk resimini temsil ediyor.